Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-03@17:04:26 GMT

بورس روی ریل نوسان

تاریخ انتشار: ۳ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۴۸۶۶۱۵

به گزارش بورس تابناک، شاخص کل بورس روز شنبه ۲۸‌هزار واحد افت را پشت سر گذاشت و در حالی که بسیاری از نمادها منفی بودند، شاخص به مرز سقوط به ابرکانال یک‌میلیون و ۳۰۰‌هزار واحد نزدیک شد. کارشناسان و تحلیلگران بازار سهام این وضعیت نوسانی را برای ادامه هفته نیز پیش‌بینی می‌کنند و معتقدند تا سایه ابهامات غیراقتصادی و غیربنیادی از سر بازار کم نشود، وضعیت به این منوال خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قبل از تعیین‌تکلیف انتخابات ریاست جمهوری پیش‌بینی می‌شد با تغییر دولت و روی کار آمدن تیم اقتصادی جدید با توجه به وعده‌هایی که ابراهیم رئیسی می‌داد، وضعیت بازار سهام بهبود پیدا کند و سایه ابهاماتی که بر سر بازار بود کنار رود؛ اما همچنان با وجود گذشت چهار ماه از آغاز به کار دولت جدید و پایان یافتن جابه‌جایی مدیران اقتصادی، بورس همچنان بر مدار نوسان قرار دارد و روزنه‌ای برای بهبود این اوضاع دیده نمی‌شود. کارشناسان بازار سهام بر این باور بودند که با پایان یافتن ماراتن انتخابات، بازار راه خود را پیدا می‌کند اما اکنون می‌گویند سایه ابهامات همچنان بر سر بازار وجود دارد و این ابهامات اجازه نمی‌دهد بازار به مدار اصلی خود بازگردد. با این حال همه آنان بر یک مساله اتفاق‌نظر دارند؛ قریب‌ به اتفاق تحلیلگران و کارشناسان بازار سرمایه تاکید دارند که با توجه به قیمت‌های جهانی و نرخ ارز و عوامل اقتصادی و بنیادی دیگر، بازار ارزنده است و فروش سهام در قیمت‌های فعلی منطقی نیست.  اقبال به سهم‌های کوچک غیردلاری

حسام حسینی، کارشناس بازار سرمایه: تا امروز چشم بازار به سهم‌های دلاری و کامودیتی دوخته شده بود و این دو فاکتور در تعیین قیمت سهم‌ها بسیار مهم بود اما اکنون به مرحله‌ای رسیده‌ایم که اثر دلار بیشتر از کامودیتی است یعنی بازار بعد از این به رشد کامودیتی به سرعت واکنش نمی‌دهد و به این نکته توجه دارد که اگر قیمت‌های جهانی از این به بعد ریزش داشته باشد چه اثری روی سهم‌ها خواهد داشت. بنابراین چون این نگاه وجود خواهد داشت دلار می‌تواند نقش پررنگ‌تری داشته باشد؛ یعنی کاهش قیمت دلار باعث کاهش قیمت سهم‌ها و افزایش قیمت دلار باعث رشد آنها شود. تغییرات در قیمت‌های جهانی دست به عصا و با تاخیر در قیمت سهم‌ها اعمال خواهد شد و به نظر می‌رسد از این به بعد سهم‌هایی که قیمت‌های جهانی روی آنها اثر داشته دیگر اثر چندانی از قیمت‌های جهانی نگیرند چون این احتمال وجود دارد که قیمت‌های جهانی ریزش داشته باشند. در مقابل سهم‌هایی که دلاری هستند همچنان از نرخ دلار اثر می‌گیرند.

همچنین آن دسته از بازار که سهم‌های غیرکامودیتی بودند و اغلب هم ریزش‌های شدیدی داشتند می‌توانند مورد اقبال واقع شوند. در این شرکت‌ها بعضا سهم‌هایی پیدا می‌‌شوند که گزارش‌های ۶ماهه بدی هم نداشتند و این احتمال وجود دارد که این شرکت‌ها تا حدودی مورد اقبال قرار گیرند. بنابراین بخشی از بازار در سهم‌های کوچک‌تر و غیرمرتبط به کامودیتی که ریزش‌های شدیدی هم داشتند می‌توانند مورد اقبال قرار گیرند و در سهم‌های کامودیتی بازار به‌خصوص در آنهایی که با رشد قیمت‌ جهانی رشدهای خوبی داشتند بازار این تحلیل را هم در نظر خواهد داشت که ممکن است قیمت‌های جهانی ریزش کند.

   ادامه روند نوسانی

حامد ستاک، کارشناس بازار سرمایه: فعالان بازار انتظار داشتند، بورس بعد از افت‌وخیزی که خیلی هم دلایل اقتصادی نداشت روند منطقی‌تری به خود بگیرد ولی شنبه آن روندی که مورد انتظار بود محقق نشد. اخیرا میزان حجم نقدینگی در کشور اعلام شده که رشد فزاینده‌ای داشته است. همه موارد نشان‌دهنده این است که بازار باید رشد کند ولی آنچه در عمل می‌بینیم عدم‌رشد بازار است. دلایل این عدم‌رشد هم بنیادی و اقتصادی نیست. اگر عدم‌رشد بازار به دلایل غیراقتصادی و بنیادی باشد در کوتاه‌مدت می‌تواند روی بازار اثرگذار باشد ولی در بلندمدت توانایی ندارد که جلوی رشد بازار را بگیرد بنابراین خیلی از فعالان بازار منتظرند که این زمان به پایان برسد و بازار روند منطقی خود را در پیش بگیرد. به نظر می‌رسد این هفته هم بازار نوسانی باشد چون هنوز بسیاری از سرمایه‌گذاران به این نتیجه نرسیده‌اند که سایه عوامل غیربنیادی از سر بازار برداشته شده است. بنابراین بازار، یک بازار هیجانی و نوسانی خواهد بود تا به شرایط منطقی خود برگردد و بتوان آن زمان‌ بر اساس المان‌ها و فاکتورهای مهم اقتصادی درباره آن صحبت و بر اساس آنها بازار را پیش‌بینی کرد. اما اکنون بازار روند و رویه منطقی را دنبال نمی‌کند. به نظر هم می‌رسد این روند در هفته‌های آینده ادامه‌دار باشد تا آحاد فعالان و سرمایه‌گذاران به این نتیجه برسند که عوامل غیربنیادی و غیراقتصادی دیگر ر‌نگ و رویی ندارند و عوامل اقتصادی تعیین‌کننده روند و رویه بازار خواهند بود.

   ادامه روند نزولی محتمل است

سینا عنایت‌اللهی، کارشناس بازار سرمایه: بازار از نیمه دوم شهریور ماه وارد سیکل فروش و نزولی شد و این روند متاسفانه همچنان ادامه دارد و در صورتی که حقوقی‌ها وارد نشوند و نهاد ناظر و سازمان بورس برنامه‌ای نداشته باشند، وضعیت همین خواهد بود. فروش اوراق، عرضه‌های اولیه بی‌هدف (جمع کردن نقدینگی حقیقی بازار) و فروش بخشی از حقوقی‌ها در زمانی که بازار می‌توانست جان تازه‌ای بگیرد، باعث شد وضعیت بازار این‌گونه شود. اکنون دلیل اصلی وضعیت نوسانی بازار عدم‌حمایت است و تزریق نقدینگی باتوجه به تراز نقدینگی عالی شرکت‌های معدنی، فلزی و پتروشیمی انجام نمی‌شود. پس این عدم‌تزریق نقدینگی به آن معنا نیست که شرکت‌ها و هلدینگ‌ها پول ندارند؛ اتفاقا وضع تراز آنها در بهترین حالت ادوار گذشته است و در وضعیت مناسبی به سر می‌برند. اما این پول حتی برای حمایت از سهم‌های زیرمجموعه خود آنها هم به بازار تزریق نمی‌شود! در زمان رئیس اسبق سازمان جلسات مشترک با شرکت‌ها و حقوقی‌های بزرگ بازار برگزار می‌شد. الان نیز باید این اتفاق بیفتد و برای آنها تدبیر شود. نرخ‌های جهانی کامودیتی و نفت و فرآورده‌ها در پیک خود قرار دارند و بیش از دو ماه است که نرخ ارز کاهش محسوسی نداشته و در محدود ۲۷ تا ۲۸ هزار تومان در نوسان است. بنابراین اتفاقی نیفتاده که بازار اینچنین نوسانات منفی به خود می‌بیند. اگر حال بازار خوب نیست به این معنی نیست که ارزنده نیست. برعکس بازار بسیار ارزنده و فروش سهام از این بعد واقعا معنا ندارد! جز خستگی سهامداران! زمانی که بازار پنیک می‌شود و سهامدار حقیقی حمایتی از سوی حقوقی نمی‌بیند، می‌ترسد و برای فروش اقدام می‌کند. مشکل اصلی بازار این است که اکثریت حقوقی‌ها نشسته‌ و دست روی دست گذاشته‌اند! اگر الان که سهم‌ها واقعا ارزنده هستند حقوقی خرید نمی‌کند پس کی قرار است وارد شود؟! امیدوارم با تدبیر و جلسات مشترک در سازمان بورس هدایت پول‌های بزرگی که در اختیار شرکت‌های تولیدی و صادراتی است اتفاق بیفتد و به جای انباشت در سپرده بانکی به بازار سرمایه سوق داده شود که اثر تورمی و‌ رشد پایه پولی نیز ندارد.

 

منبع: دنیای اقتصاد

منبع: تابناک

کلیدواژه: ربیع الاول طرح صیانت از حقوق کاربران هفته وحدت طرح جهش تولید مسکن عابدین خرم شاخص کل بورس بازار سرمایه نرخ ارز کامودیتی ربیع الاول طرح صیانت از حقوق کاربران هفته وحدت طرح جهش تولید مسکن عابدین خرم قیمت های جهانی بازار سرمایه حقوقی ها سر بازار شرکت ها سهم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۸۶۶۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت دلار در بازار باز هم پایین تر می آید؟

امتداد - نرخ اسکناس آمریکایی در بازار روز گذشته مجددا به کانال پایین‌تر بازگشت. بررسی‌ها نشان می‌دهد قیمت دلار آزاد در روزهای اخیر در حال رفت و برگشت میان کانال‌های ۶۰، ۶۱ و ۶۲ هزار تومانی بوده است.

به گزارش پایگاه خبری امتداد ،  روزنامه دنیای اقتصاد نوشت:ورود و خروج معامله‌گران به بازار در کنار قدرت‌نمایی اخبار در حال تحت تاثیر قرار دادن نرخ ارز است. به عقیده کارشناسان کف و سقف تقریبی دلار در حال حاضر نیمه نخست کانال ۶۰ هزار تومانی و مرز کانال‌های ۶۲ و ۶۳ هزار تومانی است.

تابلوهای بازار ارز تهران در روز گذشته قرمز بود. پس از اصلاح نرخ صورت گرفته در بازار روز سه‌شنبه و رشد نرخ‌ها در این روز، روند بازار در روز گذشته مجددا کاهشی شد. به‌نظر می‌رسد دلار در روز سه‌شنبه سقف مقاومت جدید خود را محک زده است.

سیگنال‌های موجود در اخبار به نفع بازارساز است. اخباری مانند گشایش‌های ارزی جدید و احتمال تداوم یافتن مذاکرات با غرب و از همه مهم‌تر آمار و ارقام منتشر شده در رابطه با میزان فروش نفت کشور در ماه‌های اخیر، از جمله مواردی است که در کنترل انتظارات تورمی به بازارساز کمک می‌کند. حال باید دید بانک مرکزی با توجه به ذخایر ارزی خود مایل به ثبات‌بخشی به بازار است یا تمایل دارد نرخ ارز به روند کاهشی خود ادامه دهد. کاهش دمای بازار ارز

دیروز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ماه روند نرخ شاخص‌های ارزی در معاملات غیررسمی بازار ارز تهران کاهشی بود. هر برگ اسکناس دلار آزاد که در روز سه‌شنبه با رشد قیمت هزار و ۵۵۰ تومانی به نیمه کانال ۶۲ هزار تومانی رسیده بود، فعالیت خود در بازار صبح روز گذشته را با افت قیمتی حدود ۵۰۰ تومانی در مرز کانال‌های ۶۱ و ۶۲هزار آغاز کرد.

در ادامه بازار دیروز روند کاهشی این ارز شدت بیشتری به خود گرفت به‌صورتی که آخرین نرخ نقدی بازار با اختلافی ۸۰۰ تومانی نسبت به نرخ روز پیشین در رقم ۶۱ هزار و ۷۵۰ تومان ثبت شد. این در حالی است که روند کاهشی ارزهای دیگر بازار مانند یورو و پوند از دلار نیز شدیدتر بود. هر برگ اسکناس یورو در عصر روز گذشته حدود هزار و ۱۵۰ تومان ارزان‌تر از نرخ پیشین در رقم ۶۶ هزار و ۱۵۰ تومان معامله شد. پوند نیز با افت قیمتی هزار و ۳۰۰ تومانی در رقم ۷۷ هزار و ۴۰۰ تومان به فروش رسید. برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • منتظر کاهش بیشتر قیمت‌ طلا باشیم؟
  • قیمت دلار در بازار باز هم پایین تر می آید؟
  • جزئیات «عرضه اولیه» سهام شرکت حسین و فرزندانش!
  • قیمت امروز خودرو در بازار | نوسان در قیمت خودروهای داخلی و خارجی
  • نوسان قیمت طلا و سکه در بازار رشت تا ساعت ۱۳:۰۰
  • خبری مهم برای عرضه اولیه های بورسی
  • نوسان قیمت طلا و سکه در بازار رشت تا ساعت ۱۰:۳۰
  • جاماندگی بورس از بازار‌ها
  • عبور از دژاووی بورسی
  • چرا روند کاهشی دلار متوقف شد؟