Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجم بحران در بازار جهانی نفت زمانی نمایان شد که طی هفته گذشته قیمت نفت در بازار جهانی سقوط کرد و برای نخستین بار در تاریخ قیمت نفت امریکا منفی شد. به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو به نقل از رویترز، شدت بحران در بازار جهانی نفت زمانی به چشم آمد که قیمت نفت طی هفته گذشته بیش از پیش سقوط کرد و برای نخستین بار در تاریخ صنعت نفت قیمت نفت آمریکا منفی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



در واقع قیمت نفت آمریکا در تاریخ حدود ۴۰ ساله آن هیچوقت از ۱۰ دلار کمتر نشده بود، اما در دوشنبه گذشته نه تنها صفر شد بلکه تا منفی ۴۲ دلار نیز ÷یش رفت.

تنها در حدود ۲ الی ۳ ماه و از ابتدای سال جاری میلادی، شیوع ویروس کرونا بخش قابل توجهی از تقاضای نفت در بازار را از بین برده و دلیل آن این است که شیوع ویروس کرونا کاهش شدید سفر از سوی میلیارد‌ها نفر در سراسر جهان و نهایتاً پایین امدن قابل توجه تقاضا برای سوخت خودرو و هواپیما بوده است.

در واقع شیوع ویروس کرونا کاری کرد که بحران‌های اقتصادی رکود‌های مختلف در جهان و حتی جنگ‌ها هم نتوانسته بودند آن را انجام دهند. این مسئله باعث شد تا آمریکا در شرایطی قرار بگیرد که با عرضه سنگین و پایین بودن قابل توجه تقاضا روبرو شده و در سایه پر شدن انبار‌های ذخیره نفت و حتی نفتکش‌های بزرگ این کشور ندانند که نفت خود را کجا ذخیره کند.

در حالی که ممکن است دیگر شاهد رخ داد این چنینی و تبعات منفی شدن قیمت نفت آمریکا در بازار نباشیم، اما کارشناسان بر این باورند که این مسئله زنگ خطری است که نشان می‌دهد روز‌های تاریک‌ترین پیش روی بازار نفت جهانی وجود دارد.

به نمی‌توان انتظار داشت که در طول چند هفته یا چند ماه شاهد اصلاح بازار پس از سال‌ها سرمایه گذاری بیش از حد در صنعت نفت جهانی باشیم.

فردریک لاورنس معاون اقتصادی و امور بین الملل انجمن شرکت‌های نفتی مستقل آمریکا چیزی که در قرارداد‌های آتی طی نفت هفته گذشته شاهد بودیم نشان می‌دهد که شرایط زودتر از از آنچه انتظار می‌رفت به سمت بدتر شدن پیش می‌رود.

وی گفت شرکت‌های مجری خطوط انتقال نفت در حال اعلام این مسئله به تولیدکنندگان هستند که آن‌ها دیگر نمی‌توانند نفت آن‌ها را منتقل کنند. این بدان معناست که شرکت‌های تولید کننده نفت مجبور هستند هر چه زودتر در چاه‌های خود را ببندند.

منابع آگاه می‌گویند روسیه یکی از بزرگترین تولیدکنندگان نفت در جهان محسوب می‌شود برای عدم عرضه نفت خود به بازار جهانی به فکر سوزاندن آن افتاده است.

در نروژ هم شاهد سقوط بیش از ۶۰ درصدی سود سهام شرکت بزرگ نفتی اکوئینور بوده ایم. هفته آینده هم شاهد انتشار گزارش درآمد از سوی شرکت‌های نفتی بزرگ این جزیره اگزون موبیل، بریتیش پترولیوم، رویال داچ شل، و برخی دیگر شرکت‌های نفتی خواهیم انتظار می‌رود تمام این شرکت‌ها در گزارش پیش رو جزئیات کاهش بیشتر هزینه‌های خود را ارائه داده و از طرف دیگر سهامداران نیز با دقت پیگیر آن هستند که ببینند این شرکت‌ها چگونه قرار است سوددهی سهام‌های خود را مدیریت کنند.

کانتیننتال ریسورسز که متعلق به هارولد هام میلیاردر معروف آمریکایی است هفته گذشته از کارگران خود خواست چاه‌های واقع در میادین نفتی اوکلاهاما و داکوتای شمالی را ببندند. این شرکت همچنین به مشتریان خود اعلام کرده به دلیل نبود صرفه اقتصادی در تولید نفت نمی‌توانند به آن‌ها نفت بفروشد.

تصمیم کانتیننتال برای بستن اجباری چاه‌های نفت در حالی رخ می‌دهد که معمولاً این اتفاق در زمان بروز جنگ‌ها و حوادث طبیعی رخ می‌دهد.

اقدام این شرکت نفتی بزرگ آمریکایی شوک بزرگی برای فعالان صنعت نفت آمریکا بود با واکنش جدی پالایشگاه‌های این کشور روبرو شد. کارشناسان برخی کارشناسان می‌گویند که این اقدام کانتیننتال دارای یک منطق است.

اناس الحاجی، یک کارشناس بازار انرژی در دالاس آمریکا می‌گوید قرارداد‌ها بر اساس هنجار‌های یک جامعه که طی صد‌ها سال تجربه شده اند امضا می‌شوند. در صورتی که ما شاهد اتفاقات جدیدی باشیم که با این هنجار‌ها همخوانی نداشته باشد با شرایطی رو به رو خواهیم شد این همان چیزی است که هارولد هام و دیگران در حال بیان آن هستند.

حتی تصمیم هفته گذشته کاخ سفید برای بیرون کشیدن شرکت شورون از ونزوئلا، پس از حدود یک صد سال حضور، و اعلام این که دیگر نمی‌توانند در این کشور آمریکای لاتین حضور داشته باشد بر مبنای همین منطق است.

شرایط بازار عملاً تمام تولیدکنندگان نفت را تحت فشار قرار داده است بگونه‌ای که دولت‌ها و شرکت‌ها در سراسر جهان در حال آماده شدن برای متوقف کردن تولید هستند و بسیاری از آن‌ها روند بستن چاه‌های نفت خود را شروع کردند

کشور‌های عضو اوپک و دیگر کشور‌های تولید کننده نفت متحد گروه متعهد شدند که در مجموع ۱۰ میلیون بشکه روزانه از عرضه نفت به بازار جهانی بکاهند که البته هنوز این مسئله به طور کامل رخ نداده است.

از طرف دیگر این کاهش عرضه به اندازه‌ای نبوده است که بتواند از سقوط قیمت نفت در بازار جهانی و رسیدن قیمت نفت آمریکا به زیر صفر دلار جلوگیری کند.

عربستان سعودی و دیگر کشور‌های عضو اوپک اعلام کرده اند که آماده هستند اقدامات بیشتری را برای بهبود قیمت نفت در بازار جهانی اجرایی کنند، اما هیچ یک از آن‌ها پای تعهد جدیدی برای پایین آوردن عرضه خود به میان نیاورده اند.

آمریکا اعلام کرده به شکل هزار بشکه از تولید روزانه نفت خود به بازار‌های جهانی کاسته است و شاهد کاهش ۳۰۰ هزار بشکه از عرضه نفت به بازار از سوی کانادا هستیم. برزیل هم تولید نفت خود را ۲۰۰ هزار بشکه در روز کاهش داده است.

در آذربایجان که عضو گروه موسوم به اوپک پلاس است دولت این کشور برای نخستین بار به گروه شرکت‌های نفتی زیر نظر شرکت نفتی بریتیش پترولیوم دستور داده تا تولید نفت خود را کاهش دهد.

نکته اینجاست که با کاهش شدید ظرفیت انبار کردن نفت در جهان شرایط دیگر نمی‌تواند به همین منوال پیش برود.

روز پنجشنبه موسسه تحقیقات حوزه انرژی کپلر گزارش داد که تقریبا ۸۵ درصد ظرفیت ذخیره سازی نفت در سراسر جهان پر شده است.

آژانس بین المللی انرژی هم پیش بینی کرده که در ماه آوریل شاهد کاهش ۲۹ میلیون بشکه روزانه از تقاضای نفت در جهان خواهیم بود. این موسسه پیش‌بینی کرده که در ماه می‌شاهد افزایش مصرف حامل‌های انرژی در جهان خواهیم، اما کارشناسان می‌گویند انتظار اینکه شاهد پایین بودن ۱۲ میلیون بشکه‌ای روزانه تقاضای نفت در جهان نسبت به سال گذشته را را داشته باشیم بیش از حد خوشبینانه است.

جین مک گلیان، کارشناس موسسه تردیشنال انرژی، که سابقه حضور در بورس کالای نیویورک در سال ۱۹۸۳ و همزمان با عرضه نفت آمریکا را دارد، می‌گوید در بازار صحبت از سقوط ۲۰ تا ۳۰ میلیون بشکه‌ای روزانه تقاضا نفت در بازار است. زمانی هم که شاهد کاهش این افت تقاضا باشیم باید ببینیم که چقدر نفت در انبار‌های ذخیره سازی وجود دارد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: سقوط قیمت نفت قیمت نفت آمریکا بازار جهانی شرکت های نفتی نفت در بازار میلیون بشکه نفت در جهان هفته گذشته نفت خود عرضه نفت شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۴۲۳۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ظریف: یکی از دلایل موافقت آمریکا با برجام، کاستن از حضور خود در منطقه بود / اعراب منطقه و اسرائیل به همین دلیل با برجام مخالف بودند؛ نمی‌خواستند شاهد کاهش حضور آمریکا در منطقه باشند / خیال می‌کنیم اگر در روندی شرکت نکنیم شکل نمی‌گیرد / در کاسپین این اشتبا

به گزارش صدای ایران از انتخاب،محمدجواد ظریف می‌گوید در جهان امروز دیگر قطب نخواهیم داشت، اما یکی از دلایل موافقت آمریکا با برجام، کاستن از حضور خود در منطقه بود. اعراب منطقه و اسراییل به همین دلیل با برجام مخالف بودند که نمی‌خواستند شاهد کاهش حضور آمریکا در منطقه باشند. 

محمدجواد ظریف، وزیر خارجه پیشین ایران در سلسله نشست‌های چهلمین سال تاسیس انتشارات اطلاعات و در نشست اول آن با عنوان «ژئوپلیتیک خلیج‌فارس» به سخنرانی پرداخت که مهمترین اظهارات او به نقل از جماران به شرح زیر است:

دنیا گرفتار چالش شناختی است.

خطا‌هایی که بعضا صورت می‌گیرد به دلیل شناخت و ادراک نادرست است.

دوستان ما در جنوب خلیج فارس ادراک خود را اصلاح می‌کنند و ما در اصلاح این ادراک تا حدودی عقب هستیم.

هنوز این تفکر غلط خرید امنیت در این کشور‌های عربی وجود دارد البته ان‌ها به این نتیجه رسیده‌اند که نمی‌توانند با وابستگی به یک قطب برای خود امنیت تامین کنند.

کویت قبل از اینکه به کشتی‌های خود پرچم امریکا بزنند پرچم شوروی را نصب کرده بودند

این کشور‌ها این مشکل ادراکی را کماکان دارند که باید امنیت را خرید و نخستین آنها صدام بود. آنها تلاش کردند امنیت را با کمک صدام بخرند.

یکی از رهبران کشور‌های حاشیه خلیج فارس شخصا به آقای روحانی گفتند که ما ۷۵ میلیارد دلار به صدام پرداخت کردیم.

زمانی که ایران قطعنامه ۵۹۸ را پذیرفت و طارق عزیز گفت تا مذاکره صورت نگیرد، آتش بس صورت نمی‌گیرد، دبیرکل وقت سازمان ملل به وزیرخارجه وقت دولت ریگان زنگ زد و او به دبیرکل جواب داد که ما در مهرماه که به نیویورک بیاییم با شما در این باره گفتگو خواهیم کرد. می‌دانید که تاریخ را نمی‌توان فراموش کرد.

وقتی این شرایط پیش امد دبیرکل به پادشاه وقت سعودی زنگ زد و ملک فهد در تماس با صدام، او را به پذیرش آتش بس متقاعد کرد. پادشاه وقت به صدام می‌گوید: «غرور ایرانی را زیر پا نگذار.» عربستان در ان زمان این فهم را داشت که نمی‌تواند کاملا به صدام اعتماد و تکیه کند، اما در عمل متفاوت هم عمل می‌کرد. 

وقتی سیاست خرید امنیت از عراق شکست خورد، این کشور‌های عربی حوزه خلیج فارس برای خرید امنیت به سراغ شوروی و امریکا رفتند.

همین کشور‌ها امروز برای خرید امنیت به سراغ اسراییل رفتند و متوجه نیستند که اسراییل در تاریخ خود از هیچکس حمایت نکرده و حتی به امریکایی‌ها در مذاکرات آزادی گروگان‌ها لگد زده اند. اسراییل در تاریخ تقلبی خود به هیچکس رحم نکرد. این اشتباه شناختی کنار نرفته است.

زمانی که آرامکو را تیر غیب زد، سعودی‌ها انتظار حمایت از آمریکا داشتند و حالا هم به دنبال خرید امنیت از اسراییل هستند

اشتباه ادراکی دوم ما و اعراب این است که فکر می‌کنیم امریکا به دنبال گسترش حضور خود در منطقه است، اما امریکا به انتقال حضور و نفوذ به خارج از این منطقه است.

امریکا دیگر قدر قدرت نیست. ما قدرت بزرگ داریم، اما هژمون نداریم. در جهان امروز دیگر قطب نخواهیم داشت، اما یکی از دلایل موافقت آمریکا با برجام، کاستن از حضور خود در منطقه بود. اعراب منطقه و اسراییل به همین دلیل با برجام مخالف بودند که نمی‌خواستند شاهد کاهش حضور آمریکا در منطقه باشند.

امریکا در حال برون سپاری تامین امنیت به اسراییل است و کشور‌های عربی منطقه که به دنبال عادی سازی رابطه با اسراییل هستند باید بدانند که دیر یا زود قربانی تامین منافع اسراییل خواهند شد

اشتباه ادراکی سوم که به ما هم بازمی گردد این است که اگر با چیزی مخالفت کردیم و، چون خود را مرکز مشروعیت عالم می‌دانیم اگر به چیزی مشروعیت ندهیم جنبه اجرایی و عملیاتی پیدا نمی‌کند. در کاسپین این اشتباه را مرتکب شدیم و در مذاکرات شرکت نکردیم و بستر دریا را در غیاب ما تقسیم کردند.

عدم حضور به معنای عدم شکل گیری از ترتیبات امنیتی خلیج فارس نیست بلکه به معنای عدم تامین منافع شما است. مگر جلوی طالبان را توانستیم بگیریم؟ خیر؛ از روند مذاکره حذف شدیم. همین قاعده درباره مسیر‌های مواصلاتی هم هست که از این مسیر‌ها دور ماندیم و بعضا حذف هم شدیم.

در دنیای کنونی هم امریکا نمی‌تواند با وتو در شورای امنیت، مانع از قدرت مقاومت مردم غزه شود. جنگ اسراییل با مردم غزه هفت ماه است که ادامه پیدا کرده، اما جنگ اسراییل با کشور‌های عربی شش روزه تغییر کرده است. آمریکا نمی‌تواند تصمیم گیری‌ها را وتو کند و این را دنیا و مردم و افکار عمومی این را ثابت کرده اند.

دو مبنای بازدارندگی، نصر خدا و قدرت مردم هستند.

مهم‌ترین کاری که می‌توانستیم پس از جنگ غزه بکنیم این بود که پیشنهاد توافق منع تجاوز به کشور‌های منطقه داده و کنش ایران هراسی را نابود کنیم

تصویر ترسناک ساختن از ایران، هدف اسراییل است و ما هم نباید در این تله بیفتیم.

این اشتباه ادراکی ما که خیال می‌کنیم اگر در روندی شرکت نکنیم شکل نمی‌گیرد اشتباه است. تصور نکنیم اگر fatf را نپذیرفتیم تنبیه نمی‌شویم و با تبعات ان روبه رو نمی‌شویم

دنیای امروز هرروز در حال تغییر است و ما هم هرروز باید فکر خود را نو کرده و تفکر جهان دو قطبی را کنار بگذاریم و واقعیت‌ها را ببینیم

بسیاری از انگاره‌های ما درباره نظم جهانی و حتی مردم خودمان غلط است

همسایه‌ها برای ما فرصت هستند.

مردم برای ما فرصت هستند نه تهدید. به فرصت، امکان بالندگی بدهیم

دیگر خبرها

  • شفافیت ۱۰۰ درصدی تمامی معاملات مسکن از طریق سامانه خودنویس اجرایی شد
  • افزایش ۲ برابری مسافران متروی اصفهان در روزهای جمعه
  • کارگران فولاد اکسین ثابت کرده‌اند در عمل به فرمایشات مقام معظم رهبری پیشرو هستند / همه روزهای سال، "روز کارگر" است
  • ظریف: یکی از دلایل موافقت آمریکا با برجام، کاستن از حضور خود در منطقه بود / اعراب منطقه و اسرائیل به همین دلیل با برجام مخالف بودند؛ نمی‌خواستند شاهد کاهش حضور آمریکا در منطقه باشند / خیال می‌کنیم اگر در روندی شرکت نکنیم شکل نمی‌گیرد / در کاسپین این اشتبا
  • بازداشت بیش از ۱۰۰۰ دانشجوی معترض در ۲۵ دانشگاه آمریکا
  • روند صدور درخواست کارت سوخت تغییر می کند | سامانه جدید روزهای آینده معرفی می‌شود
  • سامانه درخواست اینترنتی کارت سوخت در روزهای آینده معرفی می‌شود
  • معرفی سامانه درخواست اینترنتی کارت سوخت در روزهای آینده/ تسریع در صدور کارت‌های سوخت
  • هشدار وقوع سیلاب در رودخانه‌های کردستان
  • پست برق ۱۳۲ ‌کیلوولت‌ شاهد بهبهان برق‌دار شد