Web Analytics Made Easy - Statcounter

در حالی که هنوز ایران تولید روزانه نفت خود را کاهش نداده، بازار جهانی نفت و تحلیلگران اقتصادی جهان نگران بازگشت نفت ۱۰۰ دلاری و حتی عبور قیمت نفت از مرز ۱۰۰ دلار در ماههای پایانی ۲۰۱۸ و آغاز ۲۰۱۹ هستند. ۱۶ مهر ۱۳۹۷ - ۱۲:۴۰ اقتصادی نفت و انرژی نظرات

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، یکی از پارامترهای اثرگذار در اقتصاد جهان، میزان قیمت نفت است؛ چرا که نفت همچنان در دومین دهه از قرن بیست و یکم، بیشترین سهم را در تأمین انرژی کشورهای مختلف جهان دارد و پیش بینی می شود این سهم تا نیمه قرن حاضر نیز حفظ شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در شروع سال 2018 میلادی بیشترین مقداری که برای قیمت نفت در سال جاری میلادی پیش بینی می شد، 70 تا 80 دلار بود اما اکنون که هنوز یک فصل از سال 2018 باقی مانده، قیمت از مرز 80 دلار گذشته و نگرانی جهانی از بازگشت نفت 100 دلاری است.

این نگرانی که بیشتر برای کشورهای مصرف کننده نفت از جمله اروپایی ها و امریکا وجود دارد، ناشی از افزایش هزینه آنها در بخش تأمین انرژی و برهم خوردن بیش از پیش توازن مخارج و درآمدهای آنها در ابعاد ملی و بین المللی است.

در نمودار بالا متوسط قیمت سالانه نفت اوپک آورده شده و این نمودار نشان می دهد که در سالهای 2011، 2012 و 2013 که فروش نفت ایران تحت تحریم های ناعادلانه غرب قرار گرفته بود، قیمت نفت اوپک در طول 3 سال بالای 100 دلار قرار داشت. (اگرچه کاهش عرضه نفت ایران در بازارهای جهانی، تنها دلیل افزایش قیمت در این سالها نبود، اما یکی از دلایل اصلی بود)

بیشتر بخوانید
4 نوامبر چه اتفاقی برای صادرات نفت ایران می افتد؟

اکنون که امریکا در تلاش است تا بار دیگر صادرات نفت ایران را تحت تحریم های جدید قرار دهد، جامعه جهانی به خصوص کشورهای مصرف کننده نفت نگران بازگشت نفت 100 دلاری هستند.

این نگرانی زمانی تشدید می شود که کارشناسان اقتصادی به این باور رسیده اند که عربستان و روسیه به عنوان دو تولیدکننده بزرگ نفت جهان نمی توانند کسری ناشی از کاهش عرضه نفت ایران به موجب تحریم ها را در بازار نفت جهان جبران کنند و اگر کاهش صادرات نفت ایران ادامه دار شود، با توجه به پیش بینی رشد تقاضای نفت در سالهای 2019 تا 2030، امکان ثابت ماندن قیمت نفت بالای 100 دلار برای بیش از یک سال وجود دارد. در واقع تکرار سالهای 2011 تا 2013 برای قیمت نفت، نگرانی اصلی کشورهای بزرگ مصرف کننده نفت اعم از امریکا، کشورهای اروپایی، هند، چین و ... است.

نگرانی از کمبود عرضه نفت در بازار جهانی در طی ماههای آتی در حالی است که به گفته مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، ایران هنوز هیچ تغییری در میزان تولید روزانه نفت خود نداده و روزانه 3 میلیون و 800 هزار بشکه تولید نفت خام داریم.

اگر ایران تصمیم بگیرد پیرو کاهش خرید نفت ایران توسط برخی کشورها از جمله کره جنوبی، ایتالیا، اسپانیا و ... در میزان تولید نفت خود نیز کاهشی اعمال کند، این تصمیم تأثیرات بیشتری بر افزایش قیمت نفت خواهد گذاشت.

انتهای پیام/

R32317/P1012122/S7,80/CT7 واژه های کاربردی مرتبط صادرات نفت ایران

منبع: تسنیم

کلیدواژه: صادرات نفت ایران صادرات نفت ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۹۶۹۰۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات ۸۰۰ میلیون دلاری ترکیه به ایران در ۳ ماه

اداره آمار ترکیه اعلام کرد صادرات این کشور به ایران در سه‌ماهه نخست سال جاری میلادی با رشد ۱۶ درصدی به بیش از ۸۰۰ میلیون دلار رسیده است. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، آمارهای منتشر شده توسط اداره آمار ترکیه نشان می‌دهد که مبادلات تجاری ایران و ترکیه در سه ماه نخست 2024 به یک میلیارد و 364 میلیون دلار رسیده است.

مبادلات تجاری دو کشور در این دوره نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش 16 درصدی داشته است. در سه‌ماهه نخست سال میلادی گذشته یک میلیارد و 635 میلیون دلار کالا بین دو کشور مبادله شده بود.

افت مبادلات تجاری دو کشور در این دوره مربوط به افت واردات ترکیه از ایران بوده است. ترکیه در ماه‌های ژانویه تا مارس سال میلادی گذشته 934 میلیون دلار کالا از ایران وارد کرده بود؛ این رقم با افت 41 درصدی در سه‌ماهه نخست امسال به 547 میلیون دلار رسیده است.

در عین حال صادرات ترکیه به ایران در سه‌ماهه نخست امسال با رشد 16 درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل مواجه شده و به 817 میلیون دلار رسیده است. ترکیه در سه‌ماهه نخست سال قبل 701 میلیون دلار کالا به ایران صادر کرده بود .

بر اساس این گزارش مبادلات تجاری ایران با این کشور در سال 2023 به 5 میلیارد و 490 میلیون دلار رسیده بود. ترکیه در این سال 3 میلیارد و 310 میلیون دلار کالا به ایران صادر و 2 میلیارد و 180 میلیون دلار کالا از ایران وارد کرده بود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی رشد اقتصادی جهان در سال ۲۰۲۴
  • قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۲/۱۴
  • قیمت طلا افزایش یافت
  • گشتی در اقتصاد جهان | خوش‌بینی صندوق بین‌المللی پول به اقتصاد آسیا
  • طلا دوباره اوج گرفت/ قیمت جدید طلا ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • طلای جهانی سقوط کرد
  • قیمت جدید طلا امروز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ / طلا سقوط کرد
  • قیمت جهانی طلا به ۲۲۸۳ دلار و ۲۳ سنت رسید
  • صادرات ۸۰۰ میلیون دلاری ترکیه به ایران در ۳ ماه
  • قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۲/۱۲